2019年5月24日(金)公開講座 "US Democracy Promotion in the Arab World: Beyond Interests vs. Ideals"

Whether democracy promotion should play a role in US foreign policy continues to be a subject of considerable debate, perhaps nowhere more than with regard to the Arab World. But looking beyond the "whether," what explains why, where, and how the United States promotes democracy? What caused the shift from the Obama administration's support of the Arab Spring protests in 2011 to its retreat from democracy promotion only two years later? What explains the Trump administration's focus on relationships with autocrats?

In the context of these questions, Mieczysław Boduszynski explores the tensions between interests and ideals in US foreign policy and the possibilities and limits of US democracy promotion in a region where Washington has often supported autocracy over freedom.

In this lecture Dr. Boduszynski talks about his new book, US Diplomacy Promotion in the Arab World: Beyond Interests vs. Ideals, Lynne Rienner Publishers, 2019.

Dr. Mieczyslaw Boduszynski
Dr. Boduszynski teaches US foreign policy at Pomona College, California. He received his Ph.D. (Political Science) from the University of California, Berkely (UCB) in 2004, and served as U.S. Foreign Service Officer in Libya, Albania, Kosovo, Japan, Egypt and Iraq between 2004 and 2016. A member of the Pacific Council, he is an expert on the Balkans and the modern Middle East and North Africa, especially Iraq, Libya, and Egypt. He also published a book titled, Regime Change in the Yugoslav Successor States: Divergent Paths toward a New Europe, Johns Hopkins University Press, 2010.

*[at] に代わって@を入れて送信してください。

(2019/5/17)