2019年2月12日(火)10:00~16:30 ワークショップ "Political Killings: modes of repression and transitional justice"

Workshop:"Political Killings: modes of repression and transitional justice"

日時:2019年2月12日(火)10:00-16:30
会場:国際公共政策研究科棟 6階 会議室(大阪大学豊中キャンパス)
言語:英語

The workshop examines three cases of political killings from the cold war period in a comparative perspective with particular foci on modes of repression and transitional justice. They are the oppression of the Gwangju Democratic Uprising in the Republic of Korea (1980), the post-9.30 massacre in Indonesia (1965-1966) and the state violence under the military rule in Argentina (1976-1983). In all cases, the military was the primary machine of repression and the operation to annihilate the "enemy" was thorough in its intension. But the processes of transitional justice in three countries vary in scope and depth depending on power relations in post-dictatorship politics. The workshop analyzes factors behind the differences and discusses challenges ahead in transitional justice.

10:00 Opening

Session 1: Korea, 10:10-11: 50
Mr. Jinwoo Park, Director, Research Department, May 18 Memorial Foundation (Gwangju)
"The May 18 Democratic Uprising and Transitional Justice"